Strafzaak zoon ex-minister Samsoedien wederom uitgesteld

De strafzaak waarin Riaaz K., zoon van ex-minister Roline Samsoedien, berecht wordt, is op maandag 29 juni 2020 door kantonrechter Daniëlle Karamatali uitgesteld naar 17 augustus. Deze zaak stond voor uitspraak op de rol. Riaaz K. wordt ervan verdacht een 10-jarig meisje seksueel te hebben misbruikt, althans ontucht met haar te hebben gepleegd. Op 19 juli 2019 is Riaaz K. op verzoek van zijn advocaten, Irene Lalji en Murvin Dubois, voorlopig in vrijheid gesteld. Doorslaggevend voor dit besluit was dat het Forensisch DNA-Laboratorium van het Medisch Wetenschappelijk Instituut heeft vastgesteld dat het sperma op de kleding van het meisje niet overeenkwam met dat van de verdachte. Riaaz K. werd op 18 april 2019 in verzekering gesteld wegens aanranding van een 10-jarig meisje en precies na 3 maanden werd hij op vrije voeten gesteld. Advocaat Irene Laljie zegt desgevraagd aan de krant dat de zaak voor 17 augustus 2020 op de rol staat. Vanwege de uitbraak van het Coronavirus zijn alle zaken, die op de rol van maandag 29 juni voor behandeling stonden, uitgesteld.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: