AKB-chaos!

Ook de uitbetaling van de Algemene Kinderbijslag (AKB), met daaraan gekoppeld een SRD 1.000 aan Covid-steun, loopt niet vlekkeloos voor het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Dat was gisteren duidelijk zichtbaar aan de lange rijen nabij het Jeugdcentrum. Er werden uren in weer en wind doorgebracht, om de uitkering van Kinderbijslag in ontvangst te nemen. Daarbij werd het Coronavirus gevaar omwille van het kind getrotseerd. Ondanks herhaaldelijke oproepen van autoriteiten, bleken ook de aanwezige ouders zich niet te houden aan de Covid-19 maatregelen. Zo werd de 2 meters aan sociale afstand nauwelijks in acht genomen, terwijl hier en daar ook mensen waren die zonder een mondkapje in de rij stonden. De AKB-uitkering bedraagt SRD 600 per kind per jaar, oftewel SRD 50 per maand. Vanwege de sterke klap van het Covid-19 virus aan de economie, heeft de regering gemeend om ook daaraan gekoppeld een Covid-steun van SRD 1.000 per huishouden uit te keren.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: