EU opent zijn grenzen weer voor 14 landen, maar niet voor Amerikaanse toeristen

De Europese Unie heeft zijn grenzen opengesteld voor niet-essentiële reizigers zoals toeristen en de meeste zakenlui uit 14 landen van een “veilige” lijst. Uitgesloten zijn de Verenigde Staten, Brazilië, Rusland en Turkije.

Burgers uit de volgende landen worden toegelaten tot de 27 lidstaten van de EU en vier andere landen in de Europese Schengen-reiszone zonder visum: Algerije, Australië, Canada, Georgië, Japan, Montenegro, Marokko, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Servië, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië en Uruguay.

De EU zei dat China ” onderworpen is aan de bevestiging van de wederkerigheid”, wat betekent dat Peking alle beperkingen voor Europese burgers die China binnenkomen moet opheffen voordat Europese landen Chinese burgers weer toelaten.

De 31 Europese landen hebben ermee ingestemd de beperkingen vanaf woensdag op te heffen. De lijst moet om de 14 dagen worden bijgewerkt, waarbij nieuwe landen worden toegevoegd of geschrapt, afhankelijk van het feit of zij de pandemie onder controle houden. Niet-EU-burgers die al in Europa wonen, vallen niet onder het verbod, evenmin als Britse burgers.

Om in aanmerking te komen voor de “veilige” lijst zei het EU-hoofdkwartier dat landen een vergelijkbaar aantal Covid-19 gevallen per hoofd van de bevolking zouden moeten hebben als de 31 Europese landen in de afgelopen 14 dagen en een stabiele of afnemende trend in het aantal infecties zouden moeten hebben.

De Europeanen houden ook rekening met de normen van die landen inzake virustests, surveillance, tracering en behandeling van contacten en de algemene betrouwbaarheid van hun virusgegevens.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: