Granger zegt dat hij zal wachten op de verklaring van GECOM

Onder toenemende druk om de resultaten van de hertelling, waaruit blijkt dat hij de algemene verkiezingen van 2 maart heeft verloren, te accepteren, zei president David Granger gisteren dat hij noch een nederlaag noch een overwinning zal accepteren en dat hij de officiële verklaring van de verkiezingscommissie van Guyna (GECOM) zal afwachten.

“Ik kan geen overwinning claimen, wat ik niet heb gedaan en ik kan niet toegeven aan de nederlaag; wat ik niet heb gedaan, tenzij ik formeel door de voorzitter van de Guyana-verkiezingscommissie op de hoogte wordt gesteld van de resultaten van de verkiezingen …”, zei Granger gisteren tegen de verslaggevers, aan de vooravond van de promotie en de inzet van de nu waarnemend stafchef Godfrey Bess.

“Ik weet niet wat de verkiezingscommissie zal verklaren. Net als alle Guyanezen hebben we een aantal rapporten gekregen, maar het enige authentieke rapport komt van de voorzitter van de Verkiezingscommissie voor mij, en dat is niet gebeurd. In dat opzicht vraag ik alle commentatoren om te wachten tot de voorzitter van de verkiezingscommissie van Guyana, die wanneer ze klaar is, een verklaring zal afleggen, en zoals ik al eerder heb gezegd, zal ik me aan die verklaring houden,” voegde hij eraan toe.

Bron: Stabroek News

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: