Schoolvervoerders woedend

Het onderwijs en schoolvervoer is van oudsher aan elkaar verweven. De praktijk heeft uitgewezen dat velen de scholen niet kunnen bereiken als het schoolvervoer uitvalt. Mirka Kalloe, penningmeester van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), zegt aan Dagblad Suriname dat het juist om die reden zo onvoorstelbaar is dat het Onderwijsministerie in het aangepaste onderwijsprogramma het schoolvervoer nergens noemt. Er is aangekondigd dat de examenkandidaten van glo, voj en vos per 6 juli een herstart maken met de fysieke begeleiding op de scholen.

Volgens Kalloe is er al maanden geen overleg met het ministerie. “We moeten alles via de media vernemen.” De beloofde lockdownvergoeding is tot op heden uitgebleven, alsook de twk, die een achterstand vertoont van meer dan 42 maanden. Kalloe wijst erop dat ook al betreft het alleen de examengroep die naar school moet, het blijft nog steeds honderden scholieren en leraren die zich op hun desbetreffende school zullen moeten aanmelden. Op het schoolvervoer hoeft echter niemand te rekenen, zolang het ministerie haar verplichtingen jegens de schoolvervoerders niet nakomt. Het schoolvervoer behelst landelijk overigens 800 trajecten, die door circa 250 bushouders en door meer dan 100 boothouders onderhouden worden.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: