“Het is een gekke tijd waarin we nu leven”

“Het is een gekke tijd waarin we nu leven. Het idee dat de school gaat beginnen, maakt mij heel blij maar er zit ook veel angst in”, zegt Andy tegenover de krant. Vanaf maart zijn de kinderen verplicht thuis te blijven om verspreiding van het virus te voorkomen. Tijdens gesprekken met een paar kinderen, waaronder tieners, werd aangegeven dat het heel frustrerend is om thuis te blijven. Andy, die intussen 18 jaar is geworden, geeft aan dat hij niet zo blij was met het nieuws dat hij niet meer naar school mocht. “Tussen 7.00 en 13.00 uur ben ik op school, de rest van de uren ben ik thuis, dus ik wist precies wat ik tegemoet kon zien. Ook het feit dat ik niet in fysiek contact kan zijn met mijn vrienden. Het waren wel zware dagen, maar heb kanten van mij leren kennen die ik niet eens dacht dat bestond”, benadrukt hij. “Ik heb leren koken, help mijn moeder in de huishouding en zit een uur tot twee achter de naaimachine. Het is wel frustrerend om elke dag dezelfde dingen te doen, maar het gaat om de veiligheid. Het idee dat de school begint, maakt mij heel erg blij, maar ook angstig. Ouders kunnen ook geen 100 procent zekerheid geboden worden dat het veilig is om hun kinderen naar school te sturen, zij gaan af op de adviezen van experts. Het blijft een moeilijke keuze, want je weet niet hoe lang deze situatie nog duurt, maar het is beter voorzichtig te zijn dan spijt achteraf”, aldus Andy.

Ook zijn er andere tieners ertussen, die aangeven dat zij liever naar school gaan dan thuisblijven. Larissa geeft aan dat zij de kans wel gaat nemen om naar school te gaan. “Ik ben iemand die geconcentreerd is op de school en de gelegenheid om examen te maken ga ik niet missen. Uiteindelijk moeten wij accepteren hoe het leven nu is. Wij kunnen niet stoppen, want het leven gaat door.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: