Bestuurskundige Boldewijn: “Voorzitter DNA kan zich verkiesbaar stellen voor functie vp”

Bestuurskundige August Boldewijn is over de functie van vicepresident duidelijk. “In een geordende samenleving kies je niet eerst voor de functie van voorzitter van DNA om daarna te kijken of de functie van vicepresident ook vervuld kan worden”, zegt Boldewijn. “Je laat je niet eerst beëdigen om daarna verder te kijken, terwijl een andere persoon vanaf het begin dan de job kon aanvaarden.” De bestuurskundige merkt op dat veel zaken gedoogd lijken te worden door de nieuwe leiders. Hij noemt daarbij het voorbeeld, waarbij de NPS het ministerie van Olie en Gas toebedeeld zou krijgen, maar dat uiteindelijk is besloten dat dit geen apart ministerie wordt en komt te vallen onder het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.

“Wanneer de DNA-voorzitter zich kandidaat wil stellen voor de functie van vicepresident, dan is dat mogelijk”, zegt Boldewijn. “De voorzitter van DNA kan zich kandidaat stellen voor het vicepresidentschap. Hij zal moeten worden gedragen door 7 leden van het parlement”, aldus Boldewijn.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: