DA’91 hoopvol en kritisch over versterken instituten

“Beperking strafblad ontbreekt in grondwet”

De voorzitter van DA’91, Angelic Del Castilho, kijkt met belangstelling uit naar de verrichtingen van de nieuwe parlementariërs. “Democratisch gekozen personen, zullen, wanneer ze bij elkaar komen,  uit hun midden iemand kiezen om hen te leiden en zullen ook rekening moeten houden met de taken en de rol van het parlement.” Del Castilho kijkt ook naar de status van het parlement. “De manier hoe men zich gedraagt en opstelt, speelt daarbij een belangrijke rol. Tijdens de laatste verkiezingen is het volk beloofd dat het beleid omgebogen zal worden en de instituten weer zullen versterken. Als je instituten wil versterken, dan zullen mensen op posities geplaatst moeten worden die zonder belemmering hun taken kunnen uitvoeren”, zegt Del Castilho. De voorzitter van DA’91 wijst op de bijzondere rol die DNA heeft voor het imago van Suriname. “Onze DNA vertegenwoordigt niet alleen de samenleving, maar vertegenwoordigt ons als hoogste instituut van staat ook buiten onze grenzen. Wanneer DNA de regering kritisch wil begeleiden op goed en fatsoenlijk bestuurlijk bestuur, dan zal dit ook volledig door de leiding van DNA moeten worden uitgedragen.” Del Castilho wijst op de bijzondere verantwoordelijkheid van de gekozen DNA-leden om hier inhoud aan te geven. Zij benadrukt dat in de huidige grondwet er geen beperkingen zijn opgenomen voor personen met een strafblad. Als het aan DA’91 ligt, komt die beperking wel in de grondwet.

RB 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: