Sport en Jeugdzaken wordt opgesplitst

Met het nieuw ministerie van Ruimtelijke Ordening & Milieu komt het totaal aantal ministeries binnen het aankomend kabinet op 16 ministeries. Wat het ministerie van Sport en Jeugdzaken betreft, worden de directoraten van elkaar losgekoppeld en ondergebracht bij andere ministeries. Sport zal onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling worden gebracht, omdat dit ministerie zich focust op alle districten. “Als je sport koppelt aan Regionale Ontwikkeling, dan ga je dan een goed regionaal beleid kunnen ontwikkelen op het gebied van sport”, stelt presidentskandidaat van de coalitie, Chandrikapersad Santokhi. Volgens de VHP-leider moet er extra aandacht worden gegeven aan talentontwikkeling. Hij noemt als voorbeeld het district Marowijne waar het volgens hem krioelt van sporttalent. “We hebben nu een dossier voor het opzetten van een voetbalschool en het gaat versneld uitgevoerd worden. Laat al de talentvolle Surinamers de kans krijgen om naar die voetbalschool te gaan en binnen 2 jaren tot een middenniveau en misschien topniveau voetbal spelen in het buitenland”, aldus Santokhi. Besloten werd om Jeugdzaken te brengen onder het ministerie van Arbeid om zo ook de werkloosheid onder de jongeren aan te pakken en het jeugdbeleid onder één dak te integreren.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: