Brunswijk noemt verkiezing tot voorzitter DNA historisch

Brengt ode aan zijn lo 

Ronnie Brunswijk, ook bekend als Bigi Bravo, stond gisteren stil bij zijn voorouders en afkomst. De gloednieuwe voorzitter van lands hoogste college noemde het een historisch moment dat een kind van de Marron-gemeenschap het tot voorzitter van het parlement gebracht heeft. “Dit geeft aan dat het emancipatieproces vergevorderd is en dat etnische scheidslijnen niet meer bestaan”, zei Brunswijk. Hij beloofde het parlement dat hij het ordereglement van DNA zal naleven. “Er zal geen onderscheid gemaakt worden tussen coalitie en oppositie. Ik ga altijd bereid staan mijn krachten te geven waar nodig. Brunswijk vroeg direct naar zijn aanstelling als voorzitter aan president Bouterse: “Mag ik uw felicitatieboodschap, president”. Bouterse sprak zijn dank uit naar fungerend voorzitter Moestadja. “Ik  wil u allen feliciteren met deze nieuwe periode”, gaf de president aan. Hij feliciteerde Brunswijk en Sharman met hun verkiezingen.

De president bracht ook zijn ode aan het werk van uitgaande voorzitter Jennifer Simons. Hij wenste alle leden succes in de komende zittingsperiode. Brunswijk beëindigde zijn speech door het volgende te zeggen. “Ik zal conform wet en recht handelen, met het oog op welvaart en voorspoed, hetzij als individu of in groepsverband. God zij met ons Suriname.”

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: