“Is het schooljaar belangrijker dan een mensenleven?”

“Is het schooljaar belangrijker dan een mensenleven? Er zijn intussen al 11 doden en dan zijn wij al bijna op 500 gevallen. Is het dan wel een verstandig besluit om het fysieke onderwijsproces te hervatten?”, vraagt een leerkracht zich af. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft bepaald dat op 6 juli het fysieke onderwijsproces wordt hervat. Het gaat in dit geval om de toets- en examenleerlingen, die weer naar school moeten. Dat heeft directeur Natasia Bennanon bekendgemaakt tijdens de reguliere persconferentie van het Covid-19-managementteam. “Ik ben ervan overtuigd dat ouders hun kinderen niet met een gerust hart naar school zullen sturen. Ook al hebben de scholen de veiligheidsprotocollen ontvangen. Er zijn momenteel nog scholen in Suriname die geen goed afwateringssysteem hebben, ook geen wasbakken, toiletten of leslokalen. Hoe kan er dan zo een besluit genomen worden? Ik ben niet de enige, maar ook andere leerkrachten onderling vinden het niet een goed idee. Het online studeren is zelf ook nog niet op 100%. Ik ben er geen voorstander van. Het gaat om de komende generatie. Als wij nu niet zuinig met hen omgaan, zal er dan geen sprake zijn van een goede en gezonde toekomst. De school is belangrijk voor de ontwikkeling en vorming van het kind, maar hun gezondheid is het basisonderdeel. Er moet gezamenlijk over een andere manier gebrainstormd worden van hoe zaken beter aangepakt kunnen worden. Hoe de totale lockdown is opgeheven, zien wij al hoe ver de gevallen gekomen zijn. Dit gaat totaal niet goed aflopen”, aldus de leerkracht.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: