Voorzitter Brunswijk gaat DNA-personeel goed inzetten

Sharman bij acclamatie vicevoorzitter DNA

Ronnie Brunswijk (Abop) is bij acclamatie gekozen tot voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), terwijl Dew Sharman (VHP) gekozen is tot vicevoorzitter. In gesprek met journalisten stelde Brunswijk dat hij zichzelf ook in deze functie zal aanpassen en altijd correct conform het huishoudelijk reglement zal handelen. Aan het DNA-personeel, dat momenteel broodvrees heeft, heeft Brunswijk één boodschap. “Zolang je kwaliteiten hebt en je loyaal bent aan de leiding, is er niets aan de hand”, benadrukt de nieuwbakken parlementsvoorzitter. In ieder geval zal hij de deskundigen van het parlement goed inzetten. De kersverse voorzitter bleef in zijn ‘maiden’ speech lang stilstaan bij zijn afkomst en voorouders. En dat een kind van die afstammeling het nu tot voorzitter van het parlement heeft geschopt. “Dit geeft aan dat het emancipatieproces vergevorderd is en dat etnische scheidslijnen niet meer bestaan”, zei Brunswijk. Nieuwgekozen ondervoorzitter Sharman spreekt de hoop uit dat nu de verkiezingen voorbij zijn, alle leden van DNA zich constructief zullen opstellen om van die plaats een substantiële bijdrage te leveren aan de wederopbouw van Suriname.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: