Komende regering moet verder kijken naar ministerie van Olie en Gas

NPS-topman Gregory Rusland heeft gisteren tijdens een persconferentie van de samenwerkende partijen, Abop, NPS, PL en VHP, aangeven dat gesprekken nog gaande zijn over het nog te komen ministerie van Olie en Gas. “Energie is een van de belangrijkste componenten voor ontwikkeling. Je moet alles in place hebben. Met de situatie van nu zie je dat Staatsolie 40 jaar bezig is geweest met de productie op kleine schaal. Met de perspectieven die er zijn, is er gekozen voor een nieuw ministerie. Het gaat erom dat je ook voor internationale waarnemers een statement gaat maken. Het is ook belangrijk dat het juiste pad bewandeld wordt. We mogen niet de fouten als andere landen maken. Venezuela bijvoorbeeld waar het volk pinaart. Na 10 jaren moet het volk de voordelen uit deze sector kunnen merken. De instelling van een ministerie van energie ligt aan de politieke realiteit. Het ligt niet aan de NPS.”

Over onderwijs, die ook naar NPS gaat, zei Rusland dat onderwijs een gedeelde verantwoordelijkheid is voor de totale regering. “Een integrale aanpak is vereist. Het is de verantwoordelijkheid van het heel kabinet. De voorbereidingen zijn gaande en nadat de regering is ingesteld, zullen we direct op inspelen.”

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: