Ronnie Brunswijk: Gratie nooit ter sprake gekomen bij gesprekken met Bouterse

Paul Somohardjo: “Uit enthousiasme gezegd dat ik voor ministerschap ga”

Abop-topman Ronnie Brunswijk heeft gisteren tijdens een persconferentie van de samenwerkende partijen, Abop, NPS, PL en VHP, gezegd dat er constant overleg is met president Desi Bouterse en de regering. Het thema van deze gesprekken is naar Bravo’s woorden een ‘smoothly’ overgang. Er zijn afspraken gemaakt, zei Brunswijk. “Wij gaan heel voorzichtig om met de situatie. We gaan praten en we blijven praten. Er gaat natuurlijk een akkoord komen.”

Over lopende rechtszaken zegt hij dat de rechterlijke macht bepaalt. “Wij gaan niet op de stoel van de rechterlijke macht zitten.” Over de felle campagne zegt hij dat de komende regering conform de afspraken met het volk gaat handelen. “We gaan doen wat we hebben gezegd. Er is nooit over gratie gesproken”, zegt Brunswijk. “Het gaat steeds om een smootly overgang. Een kat in het nauw gedreven, maakt rare sprongen. Dat moet voorkomen worden.  Het moet niet zo zijn dat mensen in bepaalde functies zeggen mo bigie doen de san dat.” Zijn makker Paul Somohardjo gaf aan dat hij uit enthousiasme had gezegd bij de tekening van de coalitieovereenkomst dat hij zelf voor het ministerschap gaat. “Dat heb ik gecorrigeerd en we gaan kijken wie minister wordt”, stelt Brunswijk resoluut.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: