Per 25 juni zijn districtscommissarissen gelijkgesteld aan departementsdirecteuren

Ook overgangsregeling bestuursambtenaren goedgekeurd

Per 25 juni zijn de districtscommissarissen gelijkgesteld aan departementsdirecteuren. Ook de overgangsregeling in aanloop naar de formele loonreeks van de bestuursambtenaren, is reeds goedgekeurd. Dit bevestigt Glenn Swamipersad, voorzitter van de Bond RO, aan Dagblad Suriname. Hij verwacht dat de nieuwe lonen volgende maand in werking treden. Voorheen waren de districtscommissarissen gelijkgesteld aan onderdirecteuren. “Donderdag hebben wij een overleg gehad met president Desi Bouterse en de ministers van Binnenlandse Zaken (Biza) en Regionale Ontwikkeling (RO), en ze zijn akkoord gegaan met ons voorstel. Eind juli gaan we praten over de formele loonreeks van de bestuursambtenaren”, zegt Swamipersad. De nieuwe loonreeks is niet van een leien dakje gegaan. Op 14 mei 2020 trok de Bond RO publiekelijk aan de bel dat meer dan 2.000 bestuursambtenaren zeer ontevreden zijn en in actie dreigen te gaan, daar de beloofde nieuwe loonreeks maanden op zich liet wachten.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: