Kledingverkoopster: ‘Ik ben wel bang dat ik besmet word’

Door de total lockdown van de afgelopen twee weken hebben veel personen in het land geen cent kunnen verdienen door de stopzetting van hun dagelijkse ‘hossel’. Zo ook de personen, de kledingverkopers, die hun spullen langs de straten van de binnenstad gewend waren te verkopen. Nu de total lockdown is opgeheven en de mensen weer normaal hun kleding en bijbehorende producten kunnen verkopen, kunnen zij weer wat centjes bijverdienen. “Tijdens de total lockdown probeerde ik nog spullen via Facebook te verkopen, maar dat ging niet zo goed vanwege de afstand die de klanten niet bereid waren af te leggen. Ook kwamen veel klanten niet opdagen na de spullen besteld te hebben. Het is nu nog niet wat het wezen moet, maar we proberen er het beste van te maken. De toeloop is nog steeds wat minder, maar ik krijg tenminste een paar klanten nu per dag. In december liet ik dubbel het aantal kleren uit het buitenland halen, dan nu”, zegt een kledingverkoopster aan de krant.

Zij geeft aan dat zij de enige kostwinner in huis is, aangezien de vader van haar vijf kinderen niet bereid is bij te dragen aan de huishoudkosten, maar eerder ervoor kiest om zichzelf te verwennen. “Het is trouwens ook een beetje moeilijk hoe het Coronavirus nu overal in het land is verspreid en zoveel mensen zijn besmet. Ik heb wel mijn mondkapje op en heb ook mijn handschoenen aan, maar ik blijf wel bang dat ik besmet word en hierna ook thuis mijn kinderen en  familie verder kan besmetten. Maar ik heb geen keus, want zelfs die SRD 1500 steun van Sozavo stelt niets voor. Als ik alleen naar de winkel ga, is meer dan de helft van dat geld in een maand op. Overigens wacht ik ook nog op mij Covid-steun van SRD 1.000, die ik samen met de AKB moest krijgen”, zegt zij. Een klant die net een truitje voor haar 14-jarige zoon koopt, vertelt dat zij tenminste blij is dat de mensen van de kledingstands wel bereid zijn te werken en hun spullen te verkopen. Zij neemt de meeste klerenwinkels landelijk kwalijk dat zij nog steeds hun deuren gesloten houden.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: