Colakreek lijdt USD 100.000 schade door wateroverlast

De gebieden die onlangs onderwater liepen, waaronder Carolinakreek, Colakreek, 3de brug, Marinalex en Drie Kokro, hebben niet alleen aangetoond dat er nog veel moet gebeuren om een herhaling tot een minimum te beperken, maar vooral dat zulke overstromingen veel financiële schade tot gevolg hebben. Terwijl er nog geen definitieve oorzaak is gegeven, spreken verschillende personen over diverse oorzaken die tot een noodlottige samenloop hebben geleid. Terwijl vanuit de samenleving al vrijwel direct over ontbossing en zandafgravingen werd gesproken, wees bioloog Erlan Sleur op ondergrondse kokers die onderhoud nodig hebben. Ook stelt Sleur de vraag of de kokers wel groot genoeg zijn. De directrice van de Mets, Sherida Mormon, noemt als één van de mogelijke oorzaken dat eigenaren van vakantiewoningen in het gebied dammen hebben aangebracht, waardoor het water bij zware regenval haar eigen weg opzoekt. De schade op Colakreek, dat valt onder beheer van de Mets, is aanzienlijk. Het populaire oord heeft een geraamde schade van USD 100.000 opgelopen. “Wat we nodig hebben is een goede afdamming en renovatie van de sluis.” Binnen hoeveel tijd dit bedrag beschikbaar zal zijn, is onbekend maar de directrice geeft aan dat het er veel werk aan de winkel is.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: