“Liever een beetje dan helemaal niets”

Veel landbouwers zijn opgelucht met het besluit van de regering om weer terug te gaan naar de partiële lockdown. “Eindelijk mi nafu spang nanga a yuru en mi kan tjari den gruntu fu mi normaal go seri na foto sey”, zegt landbouwer Akash uit het district Saramacca aan de krant. Met de versoepeling van de total lockdown kan hij nu zijn producten tot laat in de middag nog leveren en verkopen en hoeft hij niet meer te vrezen dat hij alleen tot 14.00 uur over straat mag zijn, terwijl op de woensdag en zondag al zijn landbouwproducten thuis moesten rotten.

Door het Covid-19 virus zijn haast alle sectoren in het land zwaar getroffen. Ook de landbouwers. Zo werden alle openbare markten verplicht in opdracht van de dc’s gesloten. Ook hun inkomsten liepen met meer dan de helft terug. Zowel de landbouwers als de groente- en fruitverkopers moesten naar alternatieven uitkijken om alsnog te overleven. “Natuurlijk kunnen we nog steeds niet zeggen dat het goed gaat, want uiteindelijk hebben veel mensen door de steeds stijgende prijzen weinig geld over, terwijl aan de andere kant wij ook niet meer tot laat in de avond mogen verkopen. Uiterlijk 20.00 uur moeten wij allemaal al in huis zijn, want dan gaat de avondklok in. Dus uiterlijk 18.30 uur moet ik alles al opruimen en vertrekken”, stelt hij. Wat de inkomsten betreft, zegt deze landbouwer dat het toch beter kan. “Maar het is liever een beetje dan helemaal niets”, aldus de landbouwer.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: