Vrouw die twee maanden niet kon spreken, spreekt nu met vier buitenlandse accenten.

Emil Egan is geboren en getogen in Essex, Verenigd Koninkrijk en spreekt geen vreemde taal, maar als je haar hoort spreken zou je kunnen zweren dat ze een Russische immigrant of toerist is, vanwege haar Oost-Europese accent. Maar het grappige is dat ze soms Frans, Italiaans of zelfs Pools klinkt, afhankelijk van hoe moe ze is.

Het leven van de 31-jarige Emily veranderde drastisch in januari, toen ze door een mysterieuze aandoening twee maanden lang niet meer kon spreken. Ze had twee weken lang geklaagd over hoofdpijn, voordat ze op een dag uit het niets een diepere stem ontwikkelde. Haar collega’s in een kindertehuis dat ze beheerde in Bournemouth merkten toen op dat haar toespraak langzaam en onduidelijk was geworden, beide indicatoren van een beroerte. Tegen de tijd dat ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht, had Emily haar vermogen om volledig te spreken verloren, maar na het uitvoeren van een aantal tests sloten de artsen de beroerte uit, in plaats daarvan gaven ze haar stemverlies de schuld aan een soort hersenbeschadiging.

Na drie weken in het ziekenhuis te hebben doorgebracht, was Emily Egan nog steeds niet in staat om te spreken en vertrouwde ze alleen op de basis gebarentaal die ze op het werk had opgepikt en een tekst-naar-spraak app op haar telefoon om te communiceren. Emily werd ontslagen bij een neuroloog die haar aanspoorde om met haar partner Bradleigh op vakantie te gaan in Thailand, waar ze al geboekt had, en om te proberen zoveel mogelijk te ontspannen. Dat heeft ze gedaan en een paar dagen na de vakantie begon ze weer te praten.

Emily was geschokt toen ze aanvankelijk haar Oost-Europese accenten opmerkte, maar nog meer toen ze merkte dat haar accent soms uit het niets veranderde, naar Pools, Italiaans en zelfs Frans. Hoewel ze niet weet waarom dit gebeurt, merkte ze dat het iets te maken heeft met hoe moe ze is. In maart 2020 werd ze officieel gediagnosticeerd met een zeldzame aandoening genaamd Foreign Accent Syndrome.


error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: