Wereldgebeurtenissen gepland voor juli

1 juli 2020 – 31 juli 2020 – Elke maand publiceert Graphic News een Wereldagenda van de komende gebeurtenissen die de wereld de komende maand vorm zullen geven. De gebeurtenissen in juli omvatten een referendum over constitutionele veranderingen in Rusland waardoor Vladimir Poetin tot 2036 in functie kan blijven; een nieuwe brug wordt geopend in Genua, Italië; het vullen van de Grand Ethiopian Renaissance Dam zal beginnen; en drie landen zijn van plan om missies naar Mars te lanceren.

De gebeurtenissen in juli worden nog steeds gedomineerd door de wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Juli, Ruimte: Drie landen zijn van plan om missies naar Mars te lanceren. De Hope Mars van de VAE – de eerste planeetmissie van enig Arabisch land – zal de Marsatmosfeer bestuderen, terwijl NASA’s Mars 2020 rover en China’s Tianwen 1-missie zich richten op het onderzoeken van de bewoonbaarheid en het opsporen van tekenen van leven.

Juli, Italië: Een nieuwe brug, ontworpen door de in Genua geboren Renzo Piano, zou kunnen openen in de stad. Gezien als een symbool van vernieuwing in een natie die hard getroffen is door Covid-19, vervangt hij de Morandi-brug die in 2018 is ingestort en 43 mensen heeft gedood.

Juli, Ethiopië: Het vullen van de Grand Ethiopian Renaissance Dam begint deze maand, of er nu wel of niet een akkoord is bereikt met de stroomafwaarts gelegen naties Soedan en Egypte, die vrezen voor schrijnende watertekorten als het water eenmaal van de Nijl is weggevoerd.

1 juli, Rusland: Een referendum over grondwetswijzigingen zou president Vladimir Poetin in staat kunnen stellen om tot 2036 in functie te blijven. Elke Moskouse inwoner die stemt wint de kans op een cadeaubon, een giveaway gericht op het stimuleren van de economie – en het stimuleren van de opkomst te midden van de angst voor de stijgende Covid-19 infecties.

1 juli, Israël: Benjamin Netanyahu is van plan om goedkeuring van het kabinet te vragen voor de annexatie van bezet Palestijns land op de Westelijke Jordaanoever. Hij heeft haast – steun van het Witte Huis is misschien niet meer beschikbaar na de Amerikaanse verkiezingen in november.

3 juli, V.S: Disney is van plan om een filmversie van de hit Broadway musical Hamilton te streamen voor het Independence Day weekend. Lin-Manuel Miranda’s hip-hop versie van de Amerikaanse geschiedenis wordt gezien als een manier om de festiviteiten op te fleuren.

4 juli, V.S: President Trump’s geliefde Vierde Juli viering van militaire pracht en praal keert terug, ondanks tegenstand van lokale wetgevers. De 2020 Saluut aan Amerika zal een toespraak door Trump voor een vuurwerkvertoning over de Nationale Wandelgalerij omvatten.

5/31 juli, Oostenrijk/Verenigde Staten: Grote sporten die opnieuw beginnen na de uitbraak van Covid-19 zijn onder andere de Formule 1, die aan de gang gaat bij een toeschouwer-vrije Oostenrijkse Grand Prix, en NBA-basketbal, gehost in een beschermende luchtbel op de ESPN Wide World of Sports in Florida.


error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: