ATP-Tour hervat

14 augustus 2020 – 11 oktober 2020 – De ATP Tour wordt voor het eerst sinds maart hervat tijdens de Citi Open in Washington – het eerste van zeven tennistoernooien met twee Grand Slams en drie Masters 1000 evenementen in New York, Madrid en Rome.

De Australian Open in januari — gewonnen door Novak Djokovic — is de enige Grand Slam die in 2020 heeft plaatsgevonden. Na de annulering van het hele grasveldseizoen, inclusief Wimbledon, is het nu de bedoeling om nog twee Grand Slam paradepaardjes te voltooien in de U.S. Open in New York, en de herschikte Roland Garros op de Parijse klei.

Herziene kalender 2020:
14 augustus Citi Open, Washington (ATP 500)
22 aug. Western en Southern Open, New York (Masters 1000, verhuisd van Cincinnati).
31 Augustus Open, New York (Grand Slam).
Sep 08 Generali Open, Kitzbuhel (ATP 250)
Sep 13 Mutua Madrid Open, Madrid (Masters 1000)
Sep 20 Internazionali BNL d’Italia, Rome (Masters 1000)
Sep 27 Roland Garros, Parijs (Grand Slam)

Verdere toernooien moeten worden bevestigd.

De top acht spelers die de meeste ranking punten verzamelen over het kalenderjaar zullen deelnemen aan de Nitto ATP-finale, die in Londen zal worden gespeeld in afwachting van verdere aankondigingen van het schema.

Punten die bijdragen aan het klassement van de Race to London worden verzameld in de Grand Slams, en ATP World Tour (ATP World Tour Masters 1000, ATP World Tour 500 series, en ATP World Tour 250 series).

Ranglijst punten worden toegekend voor elk evenement – variërend van 2.000 voor de winnaar van een Grand Slam toernooi tot 250 voor de winnaar van een 250 series evenement.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: