Taxichauffeur: ‘Opheffen total lockdown geen goed besluit’

“Overal zie je lange rijen en files ook nog erbij. De drukte start en ik merk dat een heleboel mensen zich niet houden aan de regels”, zegt een taxichauffeur tegen de krant. Deze burger vertelt dat het opheffen van de total lockdown en het overstappen naar de partiële lockdown geen goed besluit is, omdat hiermee de kans wel bestaat dat het aantal besmettingen van Covid-19 kan oplopen. “Het komt goed uit voor eenieder, maar denk er eens nuchter over na. Wij maken vaak genoeg misbruik van gelegenheid en doen vaak genoeg wat wij willen. Dat merkte je zelf al op de eerste dag toen men zich niet hield aan de regels. Ik hoop in ieder geval niet dat de situatie in de komende dagen zal gaan verergeren.” Hoewel het verdienen van geld en hiermee brood op tafel leggen ook voor deze taxichauffeur heel belangrijk is, merkt hij op dat zijn gezondheid ook belangrijk is. “Want als je gezondheid eraan gaat, heeft dat helemaal geen waarde meer. Ik adviseer eenieder zich zo voorzichtig mogelijk te verplaatsen. Zet je mondkapje op, desinfecteer op tijd en vermijd zoveel als mogelijk lichamelijk contact”, aldus de taxichauffeur.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: