Riad Nurmohamed: “Komende regering moet automatisering overheidsdiensten versneld invoeren”

Tijd voor een efficiëntere overheidsapparaat

In gesprek met Dagblad Suriname zegt herkozen VHP-parlementariër Riad Nurmohamed dat de komende regering automatisering van overheidsdiensten versneld moet gaan invoeren. “In de afgelopen maanden hebben wij geleerd hoe belangrijk automatisering van overheidsdiensten is. Op dit moment kun je niets bij de overheid laten doen”, stelt Nurmohamed. “Door de omstandigheden en de maatregelen ten gevolge van de Corona-pandemie zijn de meeste kantoren gesloten. Particulieren zijn ook hard getroffen. Maar wij merken dat enkele particuliere ondernemingen, vooral in bepaalde branches, op innovatieve en moderne manieren hun diensten proberen aan te bieden. De partijen die straks de coalitie gaan vormen, moeten veel lering trekken uit de crisis.” De VHP, Abop, NPS en PL zijn op dit moment bezig met vergaande gesprekken over het regeerprogramma.

Efficiënter worden

“Het is van belang dat overheidsprocessen geautomatiseerd worden. De overheid moet serieus gaan kijken naar mogelijkheden om afstand service en thuisservice aan te bieden. Neem maar een voorbeeld. Er zijn miljoenen uitgegeven voor nieuwe ID-kaarten. Je mag moderne kaarten hebben, maar nu het CBB gesloten is, kun je geen nieuwe maken. Tijdens de verkiezingen worden er wel op diverse locaties de diensten aangeboden. Waarom wordt er niet aldoor mobiele dienstverleningen aangeboden. Waarom moet heel Suriname rennen naar CBB. Nog een voorbeeld zijn de uittreksels. Waarom kan het niet online aangevraagd en aangeboden worden. Het kan toch makkelijk via e-mail of Whatsapp verstuurd worden? Als er bepaalde andere documenten zijn, waarom kunnen zij niet geleverd worden? Al die ministers en ambtenaren die thuis zitten, kunnen als postbode gaan werken. Ons land is achter geraakt in de ontwikkeling. De particulier pakt het op, maar het wordt echt tijd dat de overheid dat ook doet. Het is hoog tijd voor het invoeren van algehele automatisering en vooral een efficiënter overheidsapparaat. Anders moet je elke keer steeds eerst een parkeerplaats zoeken en dan in de zon staan.  Het moet eens veranderen. Tijd om efficiënter te worden”, besluit Nurmohamed.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: