Consumentenkring: “Je hebt recht op je wisselgeld”

Een ondernemer wilde het probleem van een tekort aan wisselgeld oplossen, en koos ervoor om het bedrag van een gascilinder van SRD 48.50 af te ronden op SRD 50. Een verbaasde klant nam contact op met de redactie van Dagblad Suriname en deed haar beklag hierover. De klant vroeg aan de winkelier of de prijs van een gascilinder verhoogd was en de winkelier antwoordde dat de prijs niet is verhoogd, maar dat hij geen muntgeld had om terug te geven.

De Consumentenkring kan zich niet vinden in dit soort praktijken. Voorzitter Albert Alleyne van de Consumentenkring zegt dat ondernemers ervoor moeten zorgen dat ze over voldoende wisselgeld beschikken. De voorzitter van de Consumentenkring zegt dat mensen ook niet verplicht kunnen worden om snoepjes als wisselgeld te ontvangen bij een tekort aan muntgeld. Alleyne vindt wel dat het tekort tegenwoordig meevalt, omdat er veel papiergeld in omloop is.

De voorzitter van de Consumentenkring zegt dat mensen gewoon hun wisselgeld moeten krijgen. “Want als je 10 cent tekort komt, krijg je het product ook niet van de winkelier”, merkt Alleyne op. “Winkeliers moeten hun management beter doen, zodat er voldoende wisselgeld is.” Aan de andere kant houdt Alleyne rekening met het feit dat de banken waren gesloten tijdens de lockdown, waardoor dit tekort aan muntgeld mogelijk verklaarbaar is. “Maar dat geeft ze nog niet het recht om eigenhandig prijzen te verhogen”, vult Alleyne verder aan. Tot slot merkt de voorzitter van de Consumentenkring op dat hij nog geen controles in de winkels vanuit de controlediensten waarneemt.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: