Kinderen vervelen zich in ‘Coronatijd’

In deze ‘Coronatijd’ voelen niet alleen de sociaal zwakkeren, zieken of andere volwassenen het, maar ook de meeste kinderen. Met de sluiting van de scholen en crèches sedert maart zitten duizenden kinderen al maanden thuis. “Zij vervelen zich en door de lockdown stel ik me voor dat ze het leven dat ze eerder gewend waren extra zullen missen. Daarom probeer ik een glimlach op hun gezicht te brengen”, zegt de burger S., die in het dagelijks leven verpleegster is.  De burger gaf aan dat zij in haar vrije tijd het initiatief neemt om kinderen in haar omgeving te verwennen met snoepjes en kleine educatieve speeltjes. Naast haar werk is zij ook moeder van 2 kinderen en weet zij ook hoe het gemis van de school en vrienden bij de kinderen aanvoelt. “Ik zie hoe mijn kinderen de school missen, in de meeste gevallen mij ook. Ik ben vaak genoeg bezig en ben ik dagen op het werk. Wanneer ik van het werk ga, is het koken en voorbereiden voor werk, terwijl ik uitgeput ben. Maar mijn dochters zijn groot en weten dat alles voor het beste is. In tegendeel kwam mijn oudste dochter op het idee om kinderen nog blij te maken tijdens de lockdown. Door de protocollen in acht te nemen en zo hygiënisch mogelijk te blijven, is het wel aardig gelukt.”

Verder vermeldt deze verpleegster dat zij intussen al 30 kinderen blij heeft kunnen maken. “Het is pas het begin en gaat zeker lukken.” De snoepjes worden uit haar eigen zak gekocht en de spelletjes maakt zij zelf. “Ik lever niet elke dag, dus heb ik in mijn vrije tijd dan toch wat te doen naast het werk in huis. De grote ondersteuning krijgt ik toevallig ook van mijn partner als ondernemer. Hij twijfelt er in ieder geval niet aan om iets voor de kinderen te doen. In deze tijden voelen niet alleen de zwakke huishoudens, zieken of volwassenen het, maar ook de meeste kinderen. Een glimlach dus op hun gezicht brengen, is de moeite waard”, aldus de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: