“Ik ben in ieder geval blij dat ik weer aan de slag kan”

“Nu de totale lockdown opgeheven is, ga ik ten minste weer het hoofd boven water kunnen houden”, zegt een groenteverkoper. Hij is blij dat de regering nu weer geopteerd heeft om de Covid-19 maatregelen te versoepelen en te kiezen voor een partiële lockdown. De partiële lockdown geldt nu alleen tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Bedrijven en organisaties kunnen dus wederom hun normale openingstijden hanteren, met in achtneming van de sociale afstanden, handen wassen en mond- en neusbedekking dragen. “Naast mijn werk in een winkel, verkocht ik mijn groente vroeger in de middaguren. Maar door de intrede van de total lockdown kon ik niet meer de volle uren in de winkel werken en kon ik helemaal geen groente meer verkopen in de late middag.” Deze groenteverkoper vertelt dat hij ondertussen ook een versoepeling van het verkoopwerk heeft bedacht, waarbij hij met zijn vrouw heeft afgesproken dat zij dan de producten in de ochtenduren verkoopt, waarna hij in de middag bij thuiskeer de administratie kan doen. “Wij zijn er alleen met onze tweetjes en ik ben de kostwinnaar in huis. Mijn vrouw is niet geschoold en kan hierdoor moeilijk werk vinden. Uit mijn salaris en van de verkoopopbrengsten overleven wij wel. Ik ben in ieder geval blij dat ik weer aan de slag kan. Ik hoop dat de situatie in het land helemaal verandert. Door samenwerken van ons allen en gehoor te geven aan de regels gaat het ons zeker lukken”, aldus de groenteverkoper.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: