OKB en partijen buigen zich over ressortraad Tammenga

Partijen en het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) hebben zich gisteren te Bridgeview gebogen over de resultaten op ressortraad niveau van het ressort Tammenga. Zoals eerder bekendgemaakt door het OKB worden de uitslagen van de ressortraden Tammenga en Pontbuiten nader bekeken. Dit moet binnen 3 weken tijd gebeuren. Het OKB heeft de uitslag van de op 25 mei 2020 gehouden verkiezingen bindend vastgesteld voor De Nationale Assemblee in alle 10 kiesdistricten. Dit geldt ook voor de uitslag van de algemene, vrije en geheime verkiezingen van de leden voor de ressortraden en de districtsraden in de kiesdistricten II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX en X.

De uitslag van de verkiezingen van de ressortraden in 10 van de 12 ressorten van het kiesdistrict I (Paramaribo) werd eveneens bindend vastgesteld. Het gaat hierbij om de ressorten Blauwgrond, Munder, Centrum, Beekhuizen, Rainville, Latour, Livorno, Flora, Welgelegen en Weg naar Zee. Het OKB had bepaald dat de stembureaus 185,188, en 192 van het ressort Pontbuiten en de stembureaus 205 en 206 van het ressort Tammenga binnen 3 weken na de bekendmaking nader bekeken moeten worden. Dit moet geschieden in aanwezigheid van het Centraal Hoofdstembureau, het hoofdstembureau van het kiesdistrict I, de leden van de te onderzoeken stembureaus en vertegenwoordigers van de politieke partijen. Gisteren is hiermee een start gemaakt. Een vertegenwoordiger van een partij gaf Dagblad Suriname te kennen dat over stembureau 205 er al een tentatieve overeenstemming is tussen de partijen. Stembureau 206 vergt nog nader onderzoek. Dat zal vandaag verder besproken worden. Ook het ressort Pontbuiten wordt volgens planning vandaag behandeld.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: