Politica Cheung mishandeld door onbekende man die zich ‘Boutist’ noemt

De bekende politica, Noreen Cheung, heeft op zaterdag 20 juni aangifte gedaan bij de politie van Ressort Centrum ter zake mishandeling. De aangeefster was voor medicamenten bij Apotheek Wong aan de Henck Arronstraat toen zij plotseling werd aangevallen door een onbekende man. Op haar Facebook plaatste Chung het volgende bericht. “Deze gefrustreerde man met tatoeages heeft mij in het openbaar beledigd, bedreigd en fysiek aangevallen bij Apotheek Wong. Mijn mobiele telefoon is vernield, mijn hand en pols zijn opgezwollen en ik moet voor observatie naar de internist. Deze man zegt dat niemand hem wat kan doen en hij loopt nog vrij rond. Wie hem kent en of herkent, vraag ik vriendelijk om contact op te nemen met de politie, dank u”.

De politica zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat zij naar de apotheek was en zoals de andere mensen stond ook zij in de rij. Op een gegeven moment is de verdachte gekomen en hij is gaan staan voor al de mensen die reeds in de rij stonden. Chung heeft de man toen medegedeeld dat zij de laatste persoon in de rij is en dat hij dus achter haar moest komen staan. En daar ging alles mis. De man in kwestie begon tekeer te gaan en begon daarbij af te geven op Chinezen, dat door toedoen van de Chinezen het Coronavirus is ontstaan en dat alle Chinezen naar China moeten worden uitgezet. Het werd een beetje teveel, waarna Chung de man voorhield dat deze apotheek ook van een Chinese is en dat hij niet bij hen terecht moet. De man in kwestie ging in vulgaire termen op haar af en merkte op dat niemand hem iets kan doen, omdat hij een Boutist is. De andere mensen hebben de man ook ondersteund toen hij tekeer ging. “Hij kwam op den duur af op mij, omdat ik hem probeerde te filmen toen hij met vulgaire termen bezig was en mij bezig was te bedreigen. Hij sloeg mijn telefoon uit mijn hand, waardoor het toestel op de grond viel. Ik heb pijn aan mijn arm en pols. Gelukkig heb ik geen facturen opgelopen. De politie is bezig deze verdachte op te sporen. Ik kan hem geen man noemen, daar zijn handelingen daartoe geen aanleiding geven. Ik heb geen andere benaming voor deze verdachte. Het was ergens toch een politieke aanval”, aldus Cheung.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: