Nieuw beleid bij ontslag en quarantaine covid-19

Ook Drs. Soeradj Harkisoen (internist/infectioloog) lichtte het een en ander toe op de Covid-19 persconferentie van maandag 22 juni, en met name verduidelijkte hij dat vanwege nieuwe ontwikkelingen en inzichten over het coronavirus zowel het ontslagbeleid van patiënten als de quarantaine maatregelen van repatrianten nu zijn aangepast.

Mensen die uit gebieden zoals Nederland komen waar zaken redelijk onder controle zijn en de piek reeds voorbij is, hoeven nu niet meer twee weken in overheids quarantaine, maar gaan 1 week in overheids quarantaine en 1 week in thuis quarantaine, omdat duidelijk geworden is dat de klachten zich in vrijwel alle gevallen voordoen binnen 3-5 dagen na besmetting. Mensen die komen uit gebieden waar zaken minder onder controle zijn moeten wel nog de volledige 2 weken in overheids quarantaine.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: