Voorlopig geen echtscheidingen mogelijk

De komst van het Covid-19 virus vormt ook een probleem voor getrouwde koppels die uit elkaar willen. Dat komt doordat het Hof van Justitie echtscheidingen niet ziet als spoedzaken. Het verzoek voor een echtscheiding moet via de rechter en dat moet door de partijen zelf worden ingediend op de donderdag bij de kantonrechter. De persoon die wilt scheiden, moet dan persoonlijk bij de kantonrechter gaan om het verzoek in te dienen. De stukken hiertoe worden vooraf door advocaten opgemaakt, waarna ter terechtzitting de partijen het zelf indienen. Dat betekent dat er een heleboel mensen elke donderdag in het gebouw van het kantongerecht aan de Combeweg op hun beurt moeten staan wachten. Gemiddeld zijn er tussen de 30 en 50 verzoeken tot echtscheiding elke week. Wanneer beide partners, of toekomstige ex-partners, daar zitten, loopt de teller van het aantal personen al gauw op tot tussen de 80 en 100 personen. Hierdoor werd het samenscholingsverbod in verband met Covid-19 drastisch overschreden. Vandaar dat het Hof van Justitie gelijk na de introductie van de partiële lockdown al had besloten om echtscheidingsverzoeken stop te zetten. Toen het even erop leek dat de Covid-19 dreiging helemaal verdwenen was uit het land, werden 2 zittingen weer begin juni gedaan. Door de community spreading en de daaropvolgende total lockdown heeft het Hof wederom de indiening van echtscheidingen moeten stopzetten. Alle echtscheidingszaken zijn aan blok uitgesteld naar 6 augustus. Dit alles hangt echter af van de stijging of daling van het aantal Covid-19 gevallen.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: