Welles: “Ik ga gewoon door”

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Ahilia Welles dat ze tot 3 weken voor de verkiezingen nog heeft gewerkt voor de VHP en in die zin ook heeft bijgedragen aan het succes van de VHP. “Ik heb keihard gewerkt, zeker in Livorno en Latour.”  Op de vraag of haar hart nog bij de VHP ligt, zegt Welles dat haar hart bij het volk ligt en dat het goed moet gaan met Suriname. “Ik heb geen ruzie met de VHP. In de afgelopen 5 jaar bij de VHP heb ik vrienden en familie gemaakt en zijn er banden ontstaan.” Welles heeft trainingen verzorgd in Para en Wanica voor de VHP in de aanloop naar de verkiezingen. “Vanwege de communicatie verliet ik echter de partij.” Het ging om de rr-lijst van Livorno, waar Welles het niet mee eens was, maakt ze duidelijk. “Vertelt u mij wat u niet ziet op die lijst”, merkt Welles op. Welles zegt dat zij zich niet kon terugvinden in het feit dat de verschillende bevolkingsgroepen niet vertegenwoordigd waren op de lijst. “Mensen die ondersteuning hebben gegeven, moet je terugzien op de lijst”, merkt ze op. Na zaken te hebben aangekaart, zegt Welles uit de VHP te zijn gestapt. “Want een gezamenlijke oplossing bleef uit.” De overstap naar de NDP zorgde voor veel ophef. Maar daarover zegt ze: “Er wordt nu naar me geluisterd en dat waardeer ik. Ik was zeer kritisch naar deze regering en ondanks dat hebben ze mij met open armen ontvangen. Ik heb ze gezegd dat ik niet gemakkelijk ben en kritiek zal geven op zaken waar ik niet tevreden over ben. Je moet een team zijn, maar probeer niet je eigen ding te doen”, zegt Welles.

Timing

Dat ze de VHP zo kort voor de verkiezingen verliet voor de NDP, waarbij na 25 mei bleek dat de VHP als winnaar uit de bus kwam, is voor Welles geen verrassing. “Het was altijd een strijd tussen NDP en VHP en het verschil is 4 zetels”, reageert Welles. “Het volk heeft gestemd en we moeten nagaan wat het volk heeft gezegd door middel van haar stemgedrag”, zegt de ex-VHP’er. De nu NDP-aanhanger zegt dat de VHP heeft moeten werken voor die 20 zetels. “In mijn ogen win je een verkiezing pas als je de meerderheid hebt behaald, waardoor je met geen enkele partij hoeft samen te werken”, redeneert de leerkracht. Ook zegt Welles dat de NDP in alle kiesdistricten een zetel heeft behaald. Wellis zegt door de Abop te zijn verrast, “want die zijn enorm gegroeid”.

Een kritische burger merkt op dat de boodschap van het volk niet zit in het aantal behaalde zetels, maar in het aantal uitgebrachte stemmen. “Het is een denkfout om uit te gaan van een verschil van 4 zetels, want het verschil zit hem in de 108.000 stemmen die de VHP heeft behaald tegenover de 65.000 van de NDP. Dat is een duidelijke afwijzing van de NDP”, merkt deze burger op.

Toekomst

Over haar politieke toekomst zegt Welles dat ze gewoon doorgaat “totdat ik besluit om uit de politiek te stappen”. Welles kijkt de kat uit de boom. “Ik ben heel kritisch met mijn vrije mening en laten we zien hoe de VHP Suriname gaat redden. Ik ben beschikbaar om mijn bijdrage te leveren. Ik ben benieuwd om te zien hoe de VHP Suriname gaat redden en ik vind het prachtig dat ze dat in combinatieverband gaan doen met de Abop, NPS en PL. Ze moeten bewijzen dat ze het kunnen”, aldus Welles.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: