In felle zon staan voor een steunpakket

In de hete zon in een lange rij staan om in aanmerking te komen voor één van de steunpakketten vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, is geen prettige ervaring. Desondanks hebben duizenden personen zich de afgelopen week op de verschillende pakkettenlocaties bloot moeten stellen aan de eventuele besmetting met het Covid-19 virus om alsnog deze zeer moeilijke periode te overbruggen en eten op tafel te kunnen zetten. Dagblad Suriname brengt u hieronder enkele reacties van burgers hierover. “Het is erg dat we dit moeten meemaken in Suriname. We gaan nu op de bedeltoer. Het laat me terugdenken aan de tijd toen ik een tiener was”, zegt de burger Selita. “Dit is nog erger dan besmet te raken. Het is toch geen beleid”, zegt Faizel.

Met lege handen terugkeren

Carmen zegt dat zij het verschrikkelijk vindt hoe bepaalde mensen in de zon moeten staan en uiteindelijk teleurgesteld en zonder pakket terug hebben moeten keren naar huis. “Alles helpt een beetje. Ik ken toevallig iemand die een pakket is gaan halen, maar ze is met niets naar huis
teruggekeerd. Terwijl ze uren in de rij heeft moeten staan en dan haar naam weer moest opgeven. Het is wel erg voor die mensen die het echt hard nodig hebben. Op Maretraite worden die oudjes eerst geholpen, maar help toch iedereen die eenmaal daar is”, stelt zij.

Rr- en dr-leden inzetten

Frits heeft een oplossingsmodel om de pakketten sneller te laten verstrekken. Hij stelt voor om de ressortraads- en districtsraadsleden in te zetten om de pakketten te distribueren. “Men kan de afbakening per ressort uit het verkiezingsbestand halen en hiermee te werk gaan volgens de lockdown-normen”, stelt Frits. Ook Manisha vraag zich af waar de rr- en dr-leden nu zijn. “Voor de verkiezing zag je ze in elke buurt. Nu zijn ze nergens te vinden. Ze kunnen die pakketten ophalen en in hun buurt verdelen, huis aan huis. Maar ja, het lijkt ze beter om de mensen zo in de zon te laten staan tussen zoveel mensen. Over twee weken gaan we horen dat de besmetting tweemaal is gestegen”, zegt Manisha.

‘Zielig met Sozavo’
Serishma vindt dat de autoriteiten helemaal geen rekening ermee houden dat mensen in de felle zon moeten staan en het feit dat deze mensen ziek kunnen worden. “De mensen wachten urenlang in de rij. Men geeft een Covid pakket zonder de voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Zielig met Sozavo. Hou op met zulke schijnheilige dingetjes van je hoor Sozavo!”, zegt Serishma.


‘Men doet zichzelf geweld aan’

Mercy vindt dat het Nationaal Covid Managementteam niet zomaar de schuld moet krijgen voor de problemen. “Zijn de volwassenen die daar in de rij staan niet verantwoordelijk voor hun eigen veiligheid? Er is genoeg info gegeven met betrekking tot de Covid-maatregelen. Tegenstand bieden, doet het Covid-team niets, maar men doet zichzelf geweld aan. Ook al vinden de beste stuurlui dat dit niet goed georganiseerd is, je kan jezelf ook niet zo onverantwoordelijk opstellen ondanks de gevaren? De regering kan er niet voor zorgen dat je jezelf lief hebt. Dat moet van jezelf komen”, stelt zij.

De mensen hebben honger
“Neem de mensen niet kwalijk, want ze hebben honger. Neem kwalijk de NDP. Met of zonder Covid, het beeld zou hetzelfde zijn. Minister Misiekaba heet u hartelijk welkom in Pinabai”, zegt Pira. De burger Leandro vindt Sozavo een onprofessioneel en ongeorganiseerde ministerie. “Met al dat hoeveelheid gestolen geld kon deze minister bussen en trucks inhuren om de pakketten naar die geregistreerde burgers hun huizen te sturen in plaats van rijen te vormen en hiermee het Covid-19 virus voorkomen”, stelt Leandro. Markiet: ‘Las ik op een NDP-billboard van de heer Adhin geen crisismanagement en overige billboards ‘We can do the job? Bewijs het, ‘DOEWET!’ Jullie hebben minder dan 2 weken to show us ‘That you can do this last job’ en zorg voor de distributie aan huis nu!”.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: