‘Hygiëne voor jezelf, je naasten en je omgeving’

“Tijdens de lockdown consumeren wij als burgers veel meer. Hierdoor worden in de meeste gevallen meer zakken vuil voor de vuilniswagen gezet”, zegt een burger aan de krant. Het komt wel voor dat niet eenieder zich aan de regels kan houden, waardoor de zakken op een leegstaand perceel en of op een hoek worden geplaatst. Deze zakken worden dan verscheurd door honden. Echter, in dit geval zijn niet de honden alleen boosdoeners, maar ook zwervers die er een gewoonte van maken om vuilniszakken open te scheuren om daarin naar nodige spullen, vooral eten, te zoeken. “Ik heb een paar al gewaarschuwd, maar na een tijdje zie je ze toch weer of dan worden er lelijke woorden naar je toe gesmeten. Voor de lockdown durfde men het niet zo in het openbaar, maar nu is het vrij spel. De straten zijn leeg, dus van alles kan gebeuren”, aldus de bewoner. Dit probleem doet zich in verschillende buurten voor. Dat is vaak ook te zien in het vuil dat in de sloten langs wegen terechtkomt. “Ik vind het heel gevaarlijk, want hierdoor geraken de sloten verstopt en dan ontstaat er een heel onhygiënische toestand. Aan de zwerfhonden kan er niets echt gedaan worden, maar aan de zwervers wel. Ik hoop dat deze zaak aangepakt kan worden, want in deze periode gaat het om hygiëne voor jezelf, je naasten en je omgeving”, aldus de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: