Geen uitbetaling AOV vrijdag

AOV’ers teleurgesteld

De Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) wordt doorgaans op de 19e van elke maand overgemaakt. Vrijdag bleek dit vóór 13:00 uur niet zo te zijn. De AOV’ers zijn daardoor diep teleurgesteld. Het verwijt is dat Sozavo wel de tijd en het geld heeft om de Covid-pakketten te verstrekken, maar niet om de AOV-verplichting op tijd te voldoen. Dat nemen de seniorenburgers Sozavo zeer kwalijk. Een burger vertelt aan lokale media dat AOV’ers vrijdagochtend speciaal naar de bank zijn geweest voor hun AOV, maar uiteindelijk teleurgesteld naar huis zijn gaan.

“Mensen hebben SRD 50 tot SRD 60 betaald voor de taxi om naar Godo te gaan. Daar aangekomen bleek dat de bank ook nog gesloten was. Mensen hadden geen geld meer om terug te gaan. Het is verschrikkelijk dat de bank vooraf niet eens gemeld heeft dat ze vrijdag gesloten is.” Godo heeft vrijdag pas tegen ongeveer 13:00 uur bekendgemaakt dat de AOV verwerkt is en dat AOV’ers zaterdag (vandaag) in de gelegenheid gesteld worden om over hun AOV te beschikken, en wel tussen 10:00 uur en 13:00 uur. Dit geldt specifiek voor AOV’ers, die niet in het bezit zijn van een pinpas.

Hakrinbank NV geeft tegenover Dagblad Suriname aan dat de betaalstukken wel vrijdag zijn binnengekomen, maar dat het interbancair betaalsysteem tegen die tijd al gesloten was vanwege de Covid-maatregelen. De verwachting is dat de overige banken daardoor pas maandag kunnen beginnen met de verwerking c.q. uitbetaling van de AOV.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: