PLO: “Total lockdown is helemaal niet goed georganiseerd”

De Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) is van mening dat de total lockdown helemaal niet goed georganiseerd is. Rawien Bajnath, adviseur van de PLO, zegt aan Dagblad Suriname dat mondiaal gezien de overheid ervoor zorgt dat hun burgers in ieder geval niet zonder inkomsten zitten. Hij wijst erop dat andere landen getoond hebben dat een total lockdown randvoorwaarden kent, welke in Suriname onvoldoende tot uiting komen. “We kunnen niet eens goed inkopen doen. De total lockdown is helemaal niet goed georganiseerd”, voegt Bajnath daaraan toe.

Hij voert aan dat het niet meer erop lijkt dat de total lockdown bedoeld is om de burgers te beschermen tegen Covid-19. Hij hoopt dus dat het Covid-team geen verlenging aankondigt van de total lockdown. “Natuurlijk is een lockdown nodig, maar niemand mag ernstig eronder lijden. Hoe het nu eraan toe gaat, is niet een gezonde situatie.” De bushouders hebben sedert 23 maart 2020 geen inkomsten gezien. Alhoewel de OWT&C-minister Vijay Chotkan vlak voor de verkiezing beloofd had de lockdownvergoeding uit te betalen, blijkt dit een loze belofte te zijn.

Volgens Bajnath heeft PLO andere afspraken gemaakt met het OWT&C-ministerie en daar wijkt deze belangenbehartigende organisatie niet van af. De werkloosheidsuitkering van SRD 1.500 uit de Covid-noodfonds beschouwt Bajnath niet als een specifieke regeling voor de bushouders, dat is ook niet aanbevolen door het ministerie. De bushouders weten daardoor ook niet wat ze moeten doen. PLO zegt het niet hierbij te laten. De lockdownvergoeding cumuleert zich en dat gaat uiteindelijk betaald moeten worden. Dit komt op het bord van de nog te installeren nieuwe coalitiepartners (VHP, Abop, NPS en PL).

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: