VSW rekent op acute aanpak corruptie na installatie nieuwe coalitie

Ook de Vereniging van Surinaamse Winkeliers (VSW) heeft de vorige week alvast om de tafel gezeten met de nog te installeren nieuwe coalitiepartners: VHP, Abop, NPS en PL. VSW beschouwt de corruptie in Suriname als de bron van vele problemen in het land en heeft deze 4 partijen daarom verzocht om het corruptievraagstuk acuut aan te pakken, zodra de formaliteiten rondom de installatie van de nieuwe regering in orde is. Raymond Hasnoe, voorzitter van VSW, zegt tegenover Dagblad Suriname dat ook de ordening van in het bijzonder de winkeliersbranche, de informele sector, en de vele ‘klappen’ van Covid-19 op het bedrijfsleven aan de orde zijn gekomen tijdens dat onderhoud.

VSW ziet graag dat VHP, Abop, NPS en PL het bedrijfsleven betrekken bij het maken van beleid, daar de NDP-regering meermalen verzuimd heeft de stakeholders te consulteren. Volgens Hasnoe worden de Surinaamse ondernemers niet voldoende beschermd, waardoor de hele sector kapotgemaakt wordt door a la dol vergunningen te verstrekken. In Suriname lijkt overigens het verdelen van voedselpakketten nog lang niet voorbij te zijn. De NDP is na de verkiezingsuitslag hiermee gestopt. Thans biedt de VHP Covid-voedselpakketten aan. VSW heeft daarom voorgesteld om de bestaande winkeliers ook te betrekken bij de distributie van de voedselpakketten, zodat deze branche ook een duwtje in de rug kan krijgen. VSW heeft de nieuwe coalitiepartners eveneens gewezen op het belang van de invoering van btw en dat dit niet langer uitgesteld kan worden. Het is de bedoeling dat de gesprekken met het bedrijfsleven worden voortgezet na de installatie van de nieuwe coalitie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: