Brandstofverkopen ook met 50% teruggelopen

Reza Amirkhan: “Ik weet niet of dit de oplossing is”

Aan de ene kant zou je denken: er is een total lockdown dus er wordt heel weinig gereden, maar aan de andere kant kan geconstateerd worden dat het toch best druk is in onze straten. Dat doet de vraag rijzen: wordt er ook veel meer benzine gebruikt?

Dagblad Suriname sprak met Reza Amirkhan, die onder andere retailer is van GO2, en hij bevestigde meteen dat de verkopen aanzienlijk teruggelopen zijn. “De brandstofverkopen zijn met minstens 50% teruggelopen, omdat de bussen niet rijden, de scholen niet draaien, vele mensen werken van huis uit en het uitgaansleven ligt plat, waardoor zelfs taxi’s nauwelijks nog tanken, maar ook omdat wijzelf van de pompstations heel beperkte openingstijden hebben en twee dagen, de woensdag en de zondag, compleet gesloten moeten zijn. De verliezen liggen erg zwaar, en als dit zo doorgaat komen we in problemen, want onze kosten lopen wel normaal door. De stroomrekening moet betaald worden, lonen moeten betaald worden, security, aflossingen en rente op leningen. Alles gaat normaal door aan de uitgavenzijde, maar de inkomstenzijde is triest om te zien. En dat is bij de meeste ondernemingen zo, want wij hebben de consument nodig, zoals de consument ons nodig heeft. De bank draait wel door en wil wel haar gelden innen, en er wordt geen pakket aangeboden om echte verlichting voor het bedrijfsleven te brengen. In het buitenland, waar er krachtigere economieën zijn, zoals in Nederland, worden bedrijven wel tegemoetgekomen. Als dit te lang duurt, gaan er heel wat ondernemingen over de kop, en dat is ernstig.”

Een oplossing hiervoor vindt Amirkhan niet zo eenvoudig. “Natuurlijk staat de gezondheidszorg voor, maar we zullen toch moeten gaan kijken naar hoe andere landen het hebben aangepakt en niet het wiel opnieuw proberen uit te vinden. Als je in bepaalde buurten bent, lijkt het alsof men zich niet stoort aan de maatregelen. Je ziet bijvoorbeeld mensen op elkaar gepakt en vaak zonder bescherming in de rijen staan voor pakketten, dus de veiligheid wordt niet echt in acht genomen. Als er een uitbraak komt, dan duurt de lockdown alleen maar langer.”

Toch wijt hij de situatie niet aan het gedrag van de mensen. “Niemand vraagt er om ziek te worden of  no wan sma e bai siki, maar ik weet niet zo zeker of dit dé oplossing is. De overheid doet haar best, maar of dat genoeg is weet ik niet.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: