Lang verwachte boetelijst is uit

De boetelijst behorende bij de overtredingen zoals vastgesteld in de Wet Uitzonderingstoestand en nader geconcretiseerd in het verlaat geslagen Presidentieel Besluit, is eindelijk uit. De richtboetes waarop steeds werd gewezen, zijn nu vastgesteld en vallen ver beneden de genoemde categorie 3, die een boete van maximaal SRD 25.000 betekent.

De hoogste boete is vastgesteld voor het vervoeren van personen middels openbaar transport op de openbare weg of te water. Dit is thans bedreigd met een boete van SRD1.500.

Voor deelname aan het openbaar vervoer op de woensdag en de zondag staat een boete van SRD1.000.  Overtreding van het verbod op samenscholing van maximaal 5 personen levert een boete op van SRD500. Voor het zich onnodig begeven op de openbare weg en het negeren van ambtelijke bevelen door groepen van 5 of meer personen wordt een boete opgelegd van SRD350. Niet duidelijk is of de boete per persoon of per groep wordt opgelegd.

Bij het niet houden aan de regels voor het doen van inkopen en het niet houden aan het lettersysteem kan een boete van SRD250 worden opgelegd.

Een boete van SRD150 wordt opgelegd aan een ieder die zich op straat begeeft zonder mond- en neusbedekking.  Het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs en het overtreden van het verbod om begrafenissen of erediensten te houden, waarbij op een gegeven moment meer dan 5 personen aanwezig zijn, wordt beboet met de laagste boete van SRD50,-.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: