Kipprijs toont explosieve stijging

‘Ik denk nu twee keren na voordat ik kip koop’

“Ik denk twee keren na voordat ik besluit om een panklare hele kip te kopen. Vooral met de prijzen van nu kan ik het mij niet meer permitteren”, zegt een burger tegen de krant. Het is veel mensen opgevallen dat de prijs van de basisproducten de afgelopen maanden verder zijn gestegen. Daardoor is het heel moeilijk voor bepaalde mensen om door te leven op de wijze hoe zij gewend waren. “Vorig jaar kocht ik nog een hele grote kip voor SRD 40, maar in januari werd dat SRD 60 en in maart moest ik meer dan SRD 80 neertellen ervoor. Sinds de community spreading van het Coronavirus en de total lockdown betaal ik nu SRD 135 voor een hele panklare kip. Dat kan toch niet! Waar gaan wij naar toe?”, vraagt de burger zich af. Deze consument voert aan dat hij nog een jaar terug ongeveer SRD 350 per maand betaalde voor 10 hele kippen, maar recent nog voor hetzelfde aantal kippen SRD 870 heeft moeten neertellen. Dat is ongeveer 200% dan een jaar terug. Een kilo panklare kip kost nu ongeveer SRD 51. Niet zo lang terug was dat SRD17,50 per kilo. Nu denkt hij helemaal niet meer aan om in één keer grote inkopen per maand te doen.

Een werknemer van een bekende kippenzaak gaf aan dat de verkoop van kip en kipproducten in vergelijking met een jaar terug behoorlijk is gedaald. “Eerder kocht de klant nog 3 tot 5 kippen in één keer, maar nu vragen klanten merendeels naar kipdelen. Ik doe zelf aan de verkoop van kip, maar koop zelf niet. Ik kweek mijn eigen kippen. Intussen gebruik ik vis of groente. Ik denk dat ik ook zelf moet beginnen te planten, want als ik al SRD 30 moet neertellen voor maar 2 bossen bladgroente, dan houd dat ook op. Ik hoop dat de situatie in het land beter wordt, want in deze harde tijd moeten we samenwerken in plaats van elkaar breken”, aldus de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: