Gezin van 14 maakt zeer moeilijke tijden mee

‘Moeilijke tijd om een bordje eten op tafel te zetten’

De lockdown maakt het veel moeilijker voor mensen. Vooral voor mensen zonder een vast inkomsten of de dagloners. Tijdens een gesprek geeft een bouwvakker aan dat het nu heel moeilijk voor hem is om zijn vaste lasten te betalen en vooral nog om eten op tafel te zetten. De man heeft 7 kinderen, 3 kleinkinderen, schoonzoon en schoondochter en zijn vrouw die samen met hem deel uitmaken van het gezin van in totaal 14 personen. “Het is heel zwaar nu. Hoe ik thuis zit, zijn mijn vrouw, mijn dochter die in een winkel werkt en mijn schoonzoon de kostwinnaars in huis.” Hij gaf aan dat van de 7 kinderen, 1 van hen nog schoolgaand is, terwijl de 6 anderen de schoolbanken vroegtijdig hebben verlaten om mee te helpen met de kosten thuis. “Door geen vast inkomsten te hebben en door klusjes hier en daar te doen, gaat het ook niet makkelijk tijdens de lockdown. Eerder toen alles nog niet zo onstabiel was in het land, konden wij het nog samen overleven. Maar nu is het veel moeilijker geworden.” 

De man geeft verder aan dat het gezin maandelijks ongeveer 3 zakken rijst van 25 kg gebruikt, 1 pakje bouten (SRD 150 per pak) is in 2 dagen op, terwijl in een week 14 pakken brood wordt gebruikt. “Hoe moet ik het nu overleven? Over groenten kunnen wij ook niet zo uitgebreid praten.” Hij benadrukt dat hij al SRD 30 uitgeeft voor de verschillende groentesoorten. “Ik kan niet een bos kopen voor een huishouden van 14, dus ik besteed bijvoorbeeld SRD 30 aan kousenband en SRD 30 aan 1 bladgroente. Inkopen kunnen wij ook doen, maar dat is pas wanneer onze letter aan de beurt is. Maar hoe ga je inkopen doen als je geen geld hebt? Mijn vrouw en dochter worden op dagbasis uitbetaald. Hoe de winkels tot 14.00 uur openblijven, verdienen zij niet zo veel. Ik hoop echt dat er een oplossing komt”, zegt de man. Door zijn levenservaring te delen, zoekt de burger niet naar steun, maar wil hij duidelijk maken hoe moeilijk het is geworden om een bordje eten op tafel te zetten voor een groot gezin, als de inkomsten komen weg te vallen. 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: