Fols-voorzitter staat achter oplossingsmodel Onderwijsministerie

“Het eerste en tweede kwartaal is doorgaans bepalend of een leerling kan doorstromen”

Met de toename van het aantal Covid-besmettingen en het laatste kwartaal dat door overmacht weg is komen te vallen binnen het onderwijs, spreken velen van een verloren schooljaar. Fols-voorzitter Marcelino Nerkust zegt tegenover Dagblad Suriname dat hij er anders naar kijkt. Hij wijst erop dat het Onderwijsministerie overweegt om op basis van 2 kwartalen de scholieren van de niet-examenklassen te beoordelen. Hierop is er overigens ook kritiek. Critici beweren dat men het schooljaar niet kan inkorten om te bepalen of een leerling afgewezen wordt of juist mag doorstromen naar de hogere klas.

Nerkust is van mening dat het eerste en tweede kwartaal al een duidelijke indicatie geeft of een scholier bevorderd kan worden of niet. Hij vermeldt erbij dat het derde kwartaal daarbij niet als een wonder zal fungeren. Waarom critici dus geen uitzondering willen maken in een overmachtssituatie, gaat zijn verstand te boven. Nerkust vindt het juist niet op zijn plaats dat iedereen het schooljaar opnieuw moet doen. Wat voor nu een uitdaging is, is een gepaste aanpak voor de examenkandidaten van glo, voj en vos. De Fols-voorzitter stelt dat het geen probleem moet vormen om examenonderdelen, zoals de taal- en leervakken, virtueel af te nemen. Bij vakken als wiskunde en economie kan dat uiteraard niet en dat moet opgelost worden.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: