Er wordt haast gezet achter verdelen kavels omgeving Kochweg en Damboentong

“Met SRD 5.000 en nationaliteitsverklaring krijg je binnen 3 dagen bereidsverklaring”

Ter hoogte van de Kochweg en Damboentong (Groningen) wordt er haast gezet achter het verdelen van kavels. Het betreft hetzelfde verkavelingsproject welke NPS in 2010 had geïnitieerd. Echter, na de machtswisseling in dat jaar van Nieuw-Front naar NDP is het verkavelingsproject, waartoe heel wat voorbereidingen waren getroffen, niet doorgegaan. Het gaat om 360 kavels van elk 400 vierkante meter welke specifiek voor de woningbouw bedoeld zijn. Het lag in de bedoeling dat overheidskantoren, een school, een speeltuin en een RGD-polikliniek ook tot het geheel zouden behoren; het zou een uitbreiding worden van Groningen.

Opmerkelijk is dat de NDP in de afgelopen jaren niets met dit project heeft gedaan. “Nu de NDP verloren heeft, wordt er ineens in alle haast verkaveld, zonder eerst de nodige voorzieningen te treffen en de infrastructuur in orde te maken”, zegt een betrouwbare bron van Dagblad Suriname. De naam van Jayant Lalbiharie van de SL Group wordt genoemd als te zijn de motor achter het versneld uitdelen van deze kavels. Hij is overigens op 25 mei 2020 gekozen tot parlementariër van de NDP. Verondersteld wordt dat een deel van de kavels naar de partijgenoten gaan en een ander deel gaat naar personen die bereid zijn SRD 5.000 te betalen.

“Dit wordt niet op een rechtvaardige manier gedaan. Met een SRD 5.000 en een nationaliteitsverklaring krijg je binnen 3 dagen een bereidsverklaring. Men geeft de garantie dat alle papieren binnen een maand in orde komen.” Groningen is overigens dichtbevolkt. Velen zoeken al jarenlang naar een perceel, maar kunnen daar niet aan komen. Het wordt vanzelfsprekend als een zeer kwalijke zaak beschouwd dat er op deze manier wordt omgegaan met het verkavelingsproject. Bewoners van Saramacca doen een beroep op ROGB-minister Lekram Soerdjan om zijn handtekening niet te plaatsen op de bereidverklaringen en toewijzingen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: