Kirtie Jhagroe: “Studenten willen betrokken worden in studie- en afstudeertraject”

Kirtie Jhagroe

De Adekus-student Kirtie Jhagroe kaart in het radioprogramma KAAK van 13 juni de issues van studenten aan, die met de Corona-crisis alleen maar groter worden. Thans studeert zij Agogische Wetenschappen & Onderwijskunde en heeft zij ondertussen het studentenplatform Student Help Student opgericht. Dit platform biedt studie-, scriptie- en vakgerichte begeleiding aan studenten op hbo- en universitair niveau. Jhagroe constateert dat vooral de afstudeerstudenten heel onzeker zijn met betrekking tot de afronding van hun studie en dat er weinig beweging komt vanuit de opleidingsinstituten zoals IOL en Adekus.

“De studenten weten niet waar de tijd hen naartoe zal brengen. Het is voor hen niet eenduidig wat ze moeten verwachten van dit collegejaar”, geeft Jhagroe te kennen. Zij merkt op dat de begeleiders van afstudeerstudenten langdurig niets van zich laten horen. “Dit is heel erg stressend.” Die stress wordt dus voor een groot deel veroorzaakt door gebrek aan goede communicatie vanuit het opleidingsinstituut. Alhoewel afstandsonderwijs heel vaak in de mond wordt genomen, vormt online onderwijs op Adekus een probleemfactor. “Studenten krijgen alleen toegemaild dat ze op een bepaalde dag en tijdstip colleges hebben, maar hoe ze eigenlijk de colleges moeten volgen, het materiaal daartoe krijgen, daaraan schiet het dus tekort.”

Jhagroe voert aan dat studenten niet weten hoe om te gaan met al die onzekerheden. Sinds april hebben de afstudeerstudenten kenbaar gemaakt dat zij de mogelijkheid tot virtueel afstuderen wensen. Daar trekt de universiteit zich tot nu toe niets van aan. Volgens Jhagroe willen de studenten ook betrokken worden in het geheel. Het is geen nieuwigheid dat studenten op de Surinaamse scholen aan hun lot worden overgelaten; dit is van oudsher het geval. Dat er hieraan anno 2020 niet veel is veranderd, is zeer betreurenswaardig.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: