Del Castilho zet vraagtekens bij effectiviteit maatregelen Corona

Door het aantal personen, die de infectie met het Coronavirus, bekend onder de naam Covid-19, niet haalt vraagt Angelic Del Castilho, die voorzitter is van DA’91, zich af wat de effectiviteit is van de maatregelen tot nu toe. “In hoeverre maken de maatregelen een verschil uit in de besmetting?” Del Castilho veronderstelt dat er nog te weinig bescherming is om personen goed getest en gecontroleerd in de gemeenschap toe te laten. De politica vermoedt dat er op het gebied van controles nog personen zijn die door de mazen weten te glippen. “Mogelijk dat er ook in de daadwerkelijke cijfers nog niet alles bekend is. Op dat stuk is er nog meer openheid nodig. Wanneer het voor de bevolking niet duidelijk is waar de ‘haarden’ met het virus gevonden worden, dan kan je de gemeenschap niet genoeg voorlichten, zodat deze weten hoe zij op een goede manier daarmee moeten omgaan”, aldus Del Castilho.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: