“Aida Nading, u zou toch terugkomen, wie gaat die puinhoop nu opruimen?”

We kennen de volle omvang van de puinhoop nog niet

Hoe de tijden veranderen? Best eng, zouden velen zeggen. De zwaar bevochten algemene verkiezingen zijn zo goed als voorbij. Dat er verliezers en winnaars zouden zijn, is niet schokkend. Toch waren er personen die lang voor de verkiezingen uitspraken hebben gedaan die ze zich misschien niet meer herinneren. Of misschien zijn ze nu de wonden aan het likken. Wij nemen u terug naar begin november van het voorbije jaar. De locatie is De Nationale Assemblee van Suriname. Het was de plenaire openbare vergadering voor de wijziging op de Wet op de Staatsschuld. Tot hier normaal, operatie zoals gebruikelijk. Maar dan gebeurde er iets opmerkelijks. Een DNA-lid uit het district Sipaliwini kwam aan het woord. De parlementariër behoort tot de coalitiefractie en wel van de Nationale Democratische Partij (NDP). Aida Nading zegt in het parlement, tijdens een openbare vergadering die live te volgen is wereldwijd het volgende: “Wel, de NDP komt terug, en wij ruimen onze puinhoop zelf op”. De zaal barstte in lachen uit. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid kon zijn lach niet inhouden. De coalitie wist zich geen raad. De oppositie was niet stil te krijgen. “Puinhoop, ja, welke puinhoop? Onze puinhoop! Wie gaat het opruimen? Wij.” Waarschijnlijk kon Aida Nading in de toekomst kijken. Maar misschien toch niet zo goed. Aida Nading komt niet terug. Zij bleef steken op 311 stemmen. Haar NDP die zich zo onaantastbaar opstelde, is van 26 naar 16 teruggevallen. De grote vraag is nu wie die puinhoop, waarover Nading sprak, zal opruimen. We kennen de  volledige omvang van die puinhoop niet eens. We weten niet hoe omvangrijk de puinhoop precies is.

De grote vraag aan Aida Nading is nu: “Hoeveel puinhopen heeft u achtergelaten en wie gaat ze nu opruimen voor u?”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: