Covid-19, een zegen voor ambtenaren en vloek voor bedrijfsleven?

De total lockdown begint bij menigeen de keel uit te hangen. Vele bedrijven gaan over de kop, doordat de bedrijfsactiviteiten onderbroken moeten worden. Afstudeerstudenten moeten langer wachten om hun opleiding af te kunnen ronden. Het openbaar busvervoer is al maanden lamgelegd. Het onderwijs ervaart stagnatie. Vele supermarkten houden hun deuren dicht uit vrees voor diefstal en Covid-besmettingsgevaar. De meeste overheidskantoren zijn gesloten. Burgers mogen zich slechts één keer per week legaal op straat begeven. Dit alles vloeit voort uit de ‘managementskills’ van het Covid-team.

Gebrek aan empathie Covid-team

Opmerkelijk is dat zelfs een lid van het Covid-team besmet is geraakt. Dagelijks komen er nieuwe Covid-gevallen erbij, ondanks er een total lockdown gaande is. De vraag is dus of het geen tijd is om een andere koers te varen om de steeds toenemende Covid-gevallen tegen te gaan. Alhoewel het Covid-team overspoeld wordt met kritiek over de niet-werkbare lockdownmaatregelen, toont dit team op geen enkele manier empathie naar de samenleving toe. Velen vrezen zelfs dat de total lockdown verlengd kan worden.

Wat vinden burgers van total lockdown?

Een groep die opmerkelijk stil is hierin zijn de ambtenaren. “Waarom zouden ze hun mond openmaken? Ze krijgen geld voor het niets doen. Als die doorbetaling er niet zou zijn, waren ze allemaal massaal op straat met of zonder Covid-19”, oppert Elton H. (medewerker van een autozaak) vol irritatie aan de krant. Farida Z. (kapster) zegt het volgende: “Er vinden toch ook zoveel verkeersongelukken plaats? Wil dat zeggen dat niemand nu een auto moet rijden? We leren dat we voorzichtig moeten zijn in het verkeer. Precies zo moeten we ook leren met het Covid-virus om te gaan in plaats van een total lockdown te hanteren.” Ravi T. (student) ervaart de total lockdown als een pesterij: “Het is toch niet normaal dat de community spreading groter wordt, terwijl het Covid-team ‘dagelijks’ bezig is met Covid-19?” Ravi voegt daaraan toe dat er geen politiek bedreven moet worden bij dit maatschappelijk probleem; niemands leven of inkomstenbronnen mag op spel gezet worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: