Burgerij Marowijne beperkt in haar zekerheid

De burgerij van het district Marowijne wordt door de spreiding van het Covid-19 virus vanuit alle kanten beperkt in haar zekerheid. Haast alle winkels en supermarkten zijn overdag voornamelijk gesloten, omdat ze nauwelijks bevoorraad worden door leveranciers. De aanlevering van allerhande voedingsmiddelen is nu in handen van individuen, die nog de kans krijgen om richting Paramaribo te gaan voor inkopen en deze spullen voor veel duurder in Moengo te verkopen. “Zo moet je een pakje Fernandes puntjes voor SRD 15 over straat kopen. De zwarte markt floreert”, zegt een burger vanuit het district aan de krant. Ook het pinnen in het oosten van het land is een probleem. Deze burger voert aan dat er betere richtlijnen moeten worden gegeven bij de post te Stolkertsijver en dat er versoepeling moet komen bij deze post en bij het Streekziekenhuis Marwina. Als oplossingsmodel haalt hij aan het scannen van de temperatuur van passagiers bij de controlepost. “Mensen ergeren zich eraan dat de weg naar Nickerie niet wordt afgesloten, maar alleen Marowijne. Wij zijn aan onze lot overgelaten”, aldus de burger uit Marowijne.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: