Antrisha Dassasingh-Merhai: “Social media bij sociaal werk motiveert anderen en creëert bewustwording”

“Help waar je kan, alle beetjes helpen”

In gesprek met Dagblad Suriname vertelt Antrisha Dassasingh-Merhai dat het bijzonder belangrijk is om elkaar te helpen zover mogelijk, vooral in moeilijke tijden zoals de huidige. Zij heeft samen met haar man in de afgelopen periode enkele behoeftigen in haar district, Commewijne, kunnen bijstaan. Zij geeft aan dat zij een groentemarkt hebben genaamd ‘De Meerzorg Markt’. “Donaties doen is niet iets nieuws voor mij. Ik doe het zoveel mogelijk als bijvoorbeeld iemand ziek is, of vaak ook aan de bejaardentehuizen en kindertehuizen. Als ik groenten over heb, stuur ik ze meestal naar de verschillende tehuizen. Maar recentelijk koos ik voor mijn eigen district, omdat ik heel veel foto’s zag op social media, waarbij vele gezinnen zonder voeding zitten. Ik heb zodoende wat extra groenten opgekocht en pakketten gemaakt. Ik had eerder via social media een oproep gedaan aan hen die behoefte hadden. Wel, kort daarna zat mijn hele messenger vol. De vraag was bijzonder groot. Ik zou aanvankelijk maar 20 pakketten verdelen. Met de genade van de Almachtige is het mij gelukt om 40 personen blij te maken met een groentepakket. De mensen waren tevreden. Ik heb alleen op Meerzorg kunnen verdelen. Maar ik krijg zoveel berichten, of ik richting Tamansarie, Mariënburg en Nieuw Amsterdam kom. Eerlijk gezegd, ik ben gemotiveerd door de beelden en foto’s die ik op social media zie. Ik voel mee, omdat ik ooit ook zo heb gestruggeld in het leven. Ik weet hoe het aanvoelt. De vele programma’s op lokale media motiveren mij”, zegt  Antrisha.

Negatieve reacties op social media

Over de negatieve reacties op social media waarom zij foto’s heeft gepost bij het doneren, zegt Antrisha het volgende. “Voor mij is het simpel. Ik ben zelf op zo een manier gemotiveerd. Ik voelde mij ook geroepen om sociaal werk te doen. Waarom mag ik geen foto’s posten? Ik heb het gedaan, zodat anderen kunnen zien hoeveel mensen er zijn die het heel hard nodig hebben en om ook anderen zo te motiveren een handje te helpen. De donaties die ik gedaan heb, alles daarvan komt uit mijn eigen zak. Wij kopen dagelijks verse groenten op. Als ik wat daarvan schenk aan anderen die het heel hard nodig hebben, kan dat geen kwaad. Bij deze wil ik zeggen, help waar je kan. Alle beetjes helpen. Ik ga me niet storen aan negatieve reacties. Ik ga door, met wat ik kan. Gelukkig heb ik een lieve man, die mij altijd steunt met alles. Ten slotte spreek ik de beste wensen uit, mede namens de heer Akash Dassasingh, directeur Meerzorg Markt,  aan een ieder”, besluit Antrisha Dassasingh-Merhai.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: