Lege rekken in supermarkten zorgen voor meer paniek

“De lege rekken in de winkels en supermarkten zorgen ervoor dat ik me nog meer zorgen maak over wat er ons te wachten staat in de komende tijd”, zegt een burger aan de krant. Voor degenen die nog de kans nemen om uit huis te gaan om hun boodschappen te doen, valt het gelijk op dat de rekken in de meeste winkelzaken bijna leeg zijn. Zo stelt een burger dat zij afgelopen vrijdag naar vijf winkels in totaal is geweest en bij alle vijf lege schappen heeft aangetroffen. Veel producten zijn heel moeilijk of helemaal niet meer te vinden. Als je nog vindt, is dat ook nog voor een veel hogere prijs dan voorheen. “Als men dit ziet, raakt men automatisch in paniek en vanwege de angst voor schaarste weet ik zeker dat veel mensen een hoop vragen in hun hoofd krijgen.”

Tijdens een gesprek met een winkelier wordt aangegeven dat hij geen geld heeft om de steeds duurder wordende goederen in te kopen bij de leverancier. “Mijn broertje dat ook een winkel draait, is zelfs gedwongen dicht te blijven omdat de helft van zijn winkel al leeg staat. Ik weet niet of ik na deze total lockdown in Suriname nog kan ondernemen, want het gaat veel tijd nemen om na deze harde val weer op te staan”, benadrukt hij. Covid-19 heeft het bedrijfsleven, vooral het leven van de kleine en middelgrote ondernemers en hun arbeiders, volledig ontwricht. “En het wordt alleen maar moeilijker om te overleven”, zegt een kleine ondernemer.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: