Dit zijn de meest kansrijke coronamedicijnen

Wetenschappers wereldwijd werken hard aan vaccins en medicijnen tegen Covid-19. Meerdere middelen zijn inmiddels getest en de resultaten geven hoop: een goedwerkend medicijn ligt binnen handbereik. Een overzicht van de middelen met de meeste potentie om ons uit de coronacrisis te halen.

Dexamethason is een steroïde dat al sinds de jaren 60 wordt gebruikt om ontstekingen bij ziekten zoals artritis te verminderen.

Sinds 1977 staat het op de lijst van essentiële geneesmiddelen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het middel is betaalbaar en er zit geen patent op.

Uit een Britse studie bleek dinsdag dat de ontstekingsremmer bij ernstig zieke coronapatiënten het leven kan redden. De onderzoeksresultaten toonden aan dat het corona-sterftecijfer met ongeveer een derde was gezakt onder zwaar zieke mensen die dexamethason hadden gekregen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: